Dekolte socijanih mreža

Jel’ znaš ovog duvadžiju? Negde piše da si drugar sa njim, a ne volim da se linkujem sa svakim. Neke sam i otkačio kao drugare.

* Vidim da si nov u socijanim mrežama, pa da ti objasnim par stvari.

Twitter

Ovo ti je mreža gde nema slika. Bar dosad nije bilo. Znači samo tekst. Ako voliš da čitaš. Tu se uglavnom skupljaju ovi načitani. Mislim, u pravom smislu reči. Oni što su pročitali nekoliko desetina knjiga. Kažu za neke da su pročitali i po nekoliko stotina knjiga, čak i po nekoliko hiljada knjiga, ali ja ne verujem u to. Ne verujem ni da postoji toliko knjiga. Čuo sam za biblioteku, čak sam jedanput i bio tamo, ali sam bio jako mali, pa se toga ne sećam. Tako da za tvrdnju da postoji toliki broj knjiga ne mogu stopostotno da garantujem.

Elem, ovi načitani su pored toliko pročitanih knjiga postali i previše kulturni, pa je teško čuti psovku od njih. Onu pravu koja je u stvari uzdah iz duše, izraz nezadovoljstva ili bola.

Pa jebem ti: i ekser, i čekić, i čiviluk, i ko ga napravi, i državu kad me tera da kucam ekser…


Twitter je idealno mesto za takve stvari. Tamo zarad ravnoteže u univerzumu ti načitani mogu do mile volje pod okriljem anonimnosti da uživaju u psovanju. Niko te tamo neće opomenuti za rečnik osim ako ne napišeš „idi u peršun“. Mada i to neće biti tako strašno. Možda samo prekor i pomoć da se opustiš i izustiš (napišeš) neku sočnu. Veći problem je ako napišeš „neznam“ (kao što ja stalno radim). Sjatiće se i kuso i repato da ti objasni da si nepismen.
Ima tu još dosta stvari. Kao na primer šerovanje linkova sa raznoraznim državnim prevarama i/ili prevara države, pa posle psovanje/pljuvanje po lopovima, lažovima, kurvama i licimurima iz tih linkova. Sve u svemu jedno fino i relaksirajuće mesto.
(eh, kom’ još knjiga dobro donela u životu…)
Firme pod obavezno moraju da imaju korporativni twitter nalog. To je moderno. A gde će drugde firmu da psuju, pljuju, prozivaju ovi nezadovoljni uslugom, cenom, ponašanjem…

Facebook

Ovo ti je mreža sa slikama. Znači samo slike, slike, slike i po neki citat Mike Antića zvanog „Mika status“. Ako imaš puno slika na računaru, a nemaš dovoljno prostora za novopristigle sa ovogodišnjeg letovanja ili zimovanja, ti napraviš nalog, pa ih okačiš tamo. Realno, ako nisi žensko i nemaš sise za dekolte, te slike neće niko ni da vidi. Znači, idealno mesto kao storage slika. Čak i onih škakljivih tipa „bela ajkula“.

* Samo ovde klikćeš i on ti vrti sve slike redom sa mora.
Ej bre. Dođi ovamo. Stalo ovo nešto. Ne vide se više slike.
* Kako se sad ne vide!? Pa naravno da neće kad baba iščupala kabal od interneta. Evo sad. A ti, baba, nemoj da mlatiš nogama ispod stola.

batman druzina

Batman družina

Drugi razlog je opet slike. Samo ovaj put su uloge zamenjene. Ti gledaš tuđe slike. Normalno one koje su za gledanje. A to su gorepomenute ženske sa velikim dekolteima. Malo se smeješ komentarima tipa „super si“, „mačko“, „mrnjau“, pa kad ti neka slika zapadne za oko prokomentarišeš i ti sa „wow“, „super“, „extra“, „baš zgodna“. Ovo je isto i za ženske i za muške. Iste slike se gledaju samo sa sitnom razlikom u podsticajnom razlogu. Sujeta ili oduševljenje (što bi naš narod rekao: „pariš oči“). I normalno, neizostavni klik na dugme Like gde god da postoji. Realno, male su šanse da takva cicka primeti tvoj like ili komentar, ali opet i za sedmicu na loto-u su male šanse, pa svi igraju. Neko će i da ubode. Mislim, sedmicu!
I jedan od bitnih razloga (a nema veze sa slikama) – igrice. Znam ljude koji su pravili par desetina naloga zbog „mafia war“-a. Znam neke koji su prvi nalog napravili zbog slagalice i farme. Znam da je tvoja ljubav prema prasićima i jagnjićima velika skoro kao i moja, ako ne i veća, pa sam ti zato pomenuo farmu. Znam da voliš životinje, a posebno ove dve vrste, a nemaš uslova da ih gajiš. Pa eto ti. Možeš da ih gajiš bar u virtuelnom svetu. A jednog dana, ko zna. Možda dođemo na prelo kod tebe.

G+

Ovo svi imaju, ali niko ne koristi. Uglavnom služi za poboljšanje SEO-a za sajtove. Ako nemaš sajt onda ti i ne treba, već si ga otvorio zato što su ga svi ostali otvorili.

– Svi će da se slikaju, pa ću i ja da se slikam!

Mrnjau - Dekolte socijanih mreža

Mrnjau. A gde su ovoj sise?!

A da ti odam i jednu tajnu. Oni koji nisu imali na koga da se ugledaju, tj. oni koji su među prvima otvorili ovaj nalog, otvorili su ga da vide šta je ovo i da li ovde slučajno nema ženski sa većim ili dubljim dekolteom nego na fejsbuku. Zato ovo nikad nije ni zaživelo i pored velikog potencijala. Logističkog potencijala u smislu kompanije koja stoji iza ovog projekta, ne potencijala u dekolteima.

LinkedIN

Jedna od popularnijih mreža na našim prostorima. Svrha mu je poslovno umrežavanje, odnosno javno isturanje svojih veština potencijalnim poslodavcima. Razlog popularnosti kod nas je pronalaženje posla. Tu poslodavci mogu da nalete na tvoj profil i kad vide šta sve znaš i kakav si stručnjak, odmah te zaposle. Ni sami ne znaju kako su mogli do sada bez tebe. Ovde je mali problem to što i sami poslodavaci ovde traže posao za sebe. Međutim, to ti uglavnom ne smeta da ti celom svetu pokažeš koliki si stručnjak u svojoj oblasti.

mmmm - Dekolte socijanih mreža

MariaDB – New, big storage engine

Dok za razliku od fejsbuka, gde kao zaposlenje (da bi ispao što veća faca) navodiš „ne radim ništa, može mi se„, „radio bih ali me mrzi“ ili „rad je od majmuna napravio čoveka, a od čoveka konja„, na linkedin-u uglavnom navodiš prava zaposlenja, odnosno poslove koje si stvarno radio: „testiranje izdržljivosti materijala kod računarskih periferija“ (igranje olimpijade na komodoru 64 i besomučno cimanje džojstika levo-desno da bi što brže tračao za skok u dalj, dok džojstik ne poklekne), „optimizacija osvetljenja pogodnog za istraživački rad“ (menjanje sijalice na lusteru jer je crkla, pa ne vidiš da preračunaš koliko još duguješ za struju), „analiza šuma tv i radio signala“ (vrtenje antene na krovu dok je ćale vikao, „aj još malo levo, aj još malo… dobro je ne diraj ništa“).
I ovde kao i na fejsbuku postoji Like dugme, samo što se zove „Endorse„.

– Does Marija know about MariaDB?
* Hmmm… Vidi koliki dekolte ima na ovoj slici. Ona sigurno sve zna. Ako i ne zna, naučiće. A i ako ne nauči, sa ovolikim dekolteom svi će da joj pomognu. Na kraju, pa i database engine se i zove kao i ona. Endors!

Zašto bi ovde dodao nekog?
1. Zato što ga znaš.
Pošto te zna kliktaće na lajk, odnosno na endors, za sve što mu padne pod ruku. Pa šta misliš, kako sam ja stručnjak za marketing?
2. Zato što je žensko i ima dekolte.
Otkud ovde dekolte!? Ovo je ozbiljan portal. Nije ovo fejsbuk.
* Velika je nezaposlenost, pa se ljudi na razne načine dovijaju da bi došli do posla. Da mogu i ja bih stavio sliku sa dekolteom. Pošto ne mogu, onda puštam brkove. A na kraju krajeva i ovo će jednog dana da bude kao fejsbuk.
3. Zato što je žensko.
Nikad ne znaš da li možda dotična ne radi slučajno u najstarijoj industriji, tj. bavi se najstarijim zanatom. Možda ti u cilju markentiške kampanje pokloni tretman za džabe, jer najbolja reklama je reklama od usta do usta. Realno, i ovo je vrlo malo verovatno, ali opet ću da pomenem loto. Nikad se ne zna.

I, na kraju, ako iz svega ovog nisi sam shvatio odgovor, napisaću ti.
Tog „duvadžiju“ nemoj da prihvatiš. Ne uklapa se ni u jedan od gore navedenih kriterijuma, a i nije niko bitan. Jer da je bitan, verovatno bi ti njega dodavao, a ne on tebe.

Comments

comments

4 мишљења на “Dekolte socijanih mreža

  1. Сада ми је све јасно. Толике сам године одбијао да се социјално умрежавам а нисам знао зашто али сада знам…. немам деколте а и не читам много књиге. Али сам зато поклекнуо на ендорсовање, ја теби ти мени… а да не спомињем феноменалан осећај да искулираш неког дуваџију за кога ни заједнички „пријатељ“ не зна ко је.

    ПС игнорисао сам дуваџију

    • Ocigledno je da si nepismen. Uostalom i ja sam, ali ja imam lektora koji ispravi moje recenice, pa bar u javnosti izgledam kao pismen covek.
      Dakle, drzi se ti linkedin-a i bele ajkule. Nisi ti za ove ostale socijalne ustanove.

  2. Sviđa mi se tekst i ne samo on.
    imam 2 pitawa za tebe:::::
    prvo šta beše sa onim starim forumskim i četovskim (četničkim, četerskim) pravopisanijem gde se ne počinje rečenica sa velikim slovom i gde se „ž“ piše kao „zz“ i tako-to?
    a drugo, da li ti je lektor hanibal lektor i ako nije da li ti lekturiše i komentare ili samo tekst – tekst?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.