#motikaUP

Gledam nešto Twitter i stalno se pominju neki UP-ovi. Te #vinoUp, te #pivoUp, te #dedaUP… To je ono kad se twitteraši sakupe oko neke ideje i twittuju zajedno. I kako god da se pomene neki od UP-ova, meni odmah na pamet padne 7up. Ustvari, onaj fazon o 7up-u. Valjda pokvarena mašta.
Kako se pravi 7up? Snežana se skine gola!

Poluautomatska motika - Ti je podigneš, ona sama padne!I onda mi nekako padne napamet, a što ne bi smo organizovali motikaUP. Uzmeš telefon, zalepiš ga za motiku i udri. Malo po twittovima, malo po hash tagu, a malo po korovu među kukuruzima.

Inače, zgodno je to što je motika poluautomatsko oruđe. Ti je podigneš, a ona automatski sama padne. Tako bi sam naziv događaja imao i motivacionu funkciju. Motika UP.

Prednosti ovog UP-a nad ostalima su višestruke.
Zbog specifičnosti ovakvog hepeninga, ovaj UP bi morao da se odvija van grada, u prirodi. Znači čist vazduh, što je većini twitteraša i potrebno.
Zahtevao bi fizički napor. U zdravom telu, zdrav duh. Pa bi bili zdraviji i fizički i psihički, a usput jači i vitkiji.
Kako je većina radova sa motikom u leto i motikaUP bi se dešavao u leto. Za vreme UP-a bi se i sunčali, pa bi dobili i boju na prirodan način.
Fizički rad bi uticao i na to da bolje spavamo, pa bi bili manje mrzovoljni i mentalno zdraviji.

Nedostaci.
Jedini nedostatak koji ja trenutno vidim, jeste daljina i, samim tim, logistička podrška. Zbog daljine gde bi se održavao, a kako me obično mrzi da pešačim ili vozim biciklu, morao bih do tamo da idem autom. To bi uticalo na globalno zagađenje zbog izduvnih gasova koji se javljaju kao posledica sagorevanja benzina u motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, tj. vožnje automobila. Logistička podrška, nabavka selotepa i lepka kojim bi telefoni bili pričvršćeni, te suncobrana kojim bi smo se privremeno štitili od preteranog sunca u vreme predaha, takođe bi trpela zbog daljine.

Sve u svemu rezultat bi bio, da smo zdraviji mentalno, duhovno i fizički. Lepi, sa tamnim tenom i vitkom i/ili mišićavom figurom. I bogatiji, jer ne bismo potrošili pare na solarijume, teretane, saune i psihijatre. A možda bi smo dobili i neki dinar kao dnevnicu.

 

Nema leba bez motike!
(leb – šesta palatalizacija od hleb)

 

 

Comments

comments

2 мишљења на “#motikaUP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.