Moja najbolja drugarica Z L O

Mislim da sve religije sveta imaju svoje zlo biće. Neke religije ga personifikuju sa nekom realnom životinjom, neke sa izmišljenom a neke sa mitskim bićem. Za njega postoje razna imena: đavo, demon, satana, lucifer, pali anđeo, šejtan… Ja ga zovem jednostavno terminom koji ga svuda indetifikuje, a to je Z L O.

Neki se kunu da su videli ili se susreli sa tim, ali ako nisu sreli ili videli moju najbolju drugaricu, onda se nisu susrelim sa pravim ZLOM. Možda im se samo učinilo ili je to bilo nešto manjeg ranga.

Razmažena, zavisna, ohola, alava, tvrdoglava, besna, lenja, škrta, licemerna, surova, prevrtljiva, pohlepna… I još puno toga. Verovatno nisam ni dorastao tome da pronađem sve izraze kojima bih je opisao. Čak ni Danteovo čistilište ne bi imalo dovoljno terasa.

Bez obzira na sve ovo, ja je ipak volim takvu kakva je. Ipak je ona moja drugarica. I to najbolja. Ne bih je menjao ni za šta na svetu. I kada bih mogao nešto da promenim kod nje, ne bih ništa menjao. Tada ne bi bila ista, nego neka druga. Iako je jedina osoba koju sam ikad igde blokirao, i jedna od par osoba koje stvarno mogu da me iznerviraju, ja je ipak volim takvu kakva je.

Verovatno bih ogrešio dušu kad ne bih pomenuo da smo donekle i slični. Dobar deo njenih osobina imam i ja. Ali isto tako bih se ogrešio ako ne bih pomenuo da je pored svega gore opisanog i: ponosna, umiljata, mlada, lepa i poprilično pametna i inteligentna.

 

SREĆAN ROĐENDAN NAJLEPŠA!!!

V

Comments

comments

2 мишљења на “Moja najbolja drugarica Z L O

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.