Đavolja posla 1/2 – Lud ko struja

Đavolja posla 1/2 - Lud ko struja Pre par godina u firmi u kojoj sam radio dođe kao novozaposlena Ana. Dizajnerka! Prva asocijacija je bila: „O Ana, o Ana, tugo mojih dana„. Kaže da je iz Kragujevca. Tu se idila iz predhodne pesme srušila kao kula od karata. Ali pristiže i druga asocijacija. Đavo! U ovom slučaju đavolica!

Ako neko slučajno ne zna, da pojasnim – Navijači fudbalskog kluba Sartid, kasnije Smederevo, kasnije… se zovu/nazivaju Despoti. Navijači fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca se zovu/nazivaju Đavoli. Pošto su svojevremeno zajedno isli kroz tri lige, stvorio se i novi derbi Sartid – Radnički.

Otuda i ona druga asocijacija. Đavo odnosno đavolica. Sve ovo sam normalno i njoj morao da objasnim da se ne bi uvredila na moju opasku: „znači đavolica„. Ona kao normalno prosečno žensko nije ni imala pojma o svemu tome. Od tad idu standardni pozdravi:
– Pozdrav đavolima!
– Pozdrav despotima!
Čak mi i u telefonu piše „Ana đavolica“.

Kad sam već kod Ane, ne mogu a da ne napomenem jednu njenu osobinu. Brzina i komunikacija, tj. Brzina komunikacije.Đavolja posla 1/2 - Lud ko struja - djavolica

Postoje žene koje puno i/ili brzo pričaju. Postoje i muškarci, ali su takve žene brojnije. Sve oni su malo dete naspram Ane. Toliko puno priča da može nas troje istovremeno da razgovara sa njom. Problem je uglavnom u nama jer ne možemo da je pratimo. Puno „melje“ čak i kad kuca. Na skype-u na primer. Potrebno je bar nas troje istovremeno da komunicira/kuca sa njom, da bi ona malo usporila. Jer samo u tom slučaju ne stiže da pročita sve pa mora i ona da uspori.

Bez obzira na sve to, Ana je jedna vrlo inteligentna, a mogu da kazem lepa i zgodna osoba (da je ne hvalim previše uobraziće se). Ali pre svega, jedan veliki, iskren i odan prijatelj. I nadasve pozitivna osoba. U prevodu, „luda je ko struja„.

Čovek samo srcem dobro vidi. Suština je očima nevidljiva. Ono što je bitno, ne vidi se… (Antoan de Sent-Egziperi)

 

Comments

comments

5 мишљења на “Đavolja posla 1/2 – Lud ko struja

  1. Izvin’te trebalo mi je vremena da se „odrolam“ od smeha kada sam procitala ovo!
    Sta ces ziva dusha voli da prica 😀 Toliko toga za reci ali toliko malooo vremena!
    Dragi Despote hvala za ovu iskrenost i podrsku mom pricanju , osecam se tako nadahnuto da cu pokusati da oborim svoj rekord „skype 3“ i upgrade-ovacu ga na „skype-4“ :))
    I jos samo nesto da kazem : Bravo za blog Despote! :* 🙂

  2. LOL, ista moja kuma – ja njoj nekad, kad sam premorena, kažem:
    Vidi, ja pratim samo do 200 reči u minuti, a nadalje samo klimam glavom i smeškam se; biraj koji ‘oćeš način komunikacije…:)

    Pozdrav Ani i Šefu :).

  3. Повратни пинг: Đavolja posla 2/2 – Da se čovek prekrsti | bmw3d

  4. Повратни пинг: null poezija | bmw3d

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.