Cveće i čokolada

Svima je poznat 8 mart. Šta je i kako je nastao. Dan žena, a nastao tako sto se neko tamo nešto bunio… svima je poznata ta priča. Tada se kupuje cveće i pokloni majkama, devojkama, suprugama i svim ženama koje su vam drage, nebitno da li ste muško ili žensko.

Postoje priče da je to izmišljeni praznik kako bi cvećari i juveliri zaradili. Da ženama morate poklanjati pažnju svaki dan u godini a ne samo taj jedan dan. Ili čak od samih žena da one ne vole poklone. Kako god bilo, moj savet je kupite poklon! Jer sve žene vole poklone, pogotovo taj dan, bez obzira šta one pričale. U suprotnom možete se susreti sa najvećim zlom koje postoji. A to je ženska sujeta. Cveće i čokolada - zabranjeno zvocanje

Svojevremeno sam u jednoj firmi u kojoj sam radio imao prilike da vidim tako nešto.

Dan pre smo se dogovorili šta da kupimo na nivou firme, ko će da kupi i kad da donese da im to damo kao iznenađenje. Sad i ne mogu da se setim šta je bilo u pitanju, ali to za ovu priču i nije toliko bitno. Krenulo je lepo od ranog jutra. – Dobro jutro koleginice. Kako ste koleginice? Srećan vam 8. mart. – Jao baš si zlatan. I svi smo bili veseli i nasmejani. Do podneva. Posle podneva je već krenulo da se oblača. Da se crni oblaci navlače iznad svih nas. Među ženama su polako krenule da kruže priče kako neće ništa od firme da dobiju za 8. mart. – A jel pominje tamo neko nešto? – Ma niko ništa. A i ko da organizuje? … – A jel znaš šta dobila moja jetrva kod nje u firmi… … – Ma bre… Mogli su bar po jedan cvet da nam kupe. … Ja sam sve to slušao iz prikrajka, ali nisam smeo ništa da kažem. Trebalo je to da bude iznenađenje. Kao iz inata kolegi koji je ceo dan vozio poklone sa sobom pukne guma baš kad je trebalo da donese. To je celu organizaciju pomerilo za sat vremena. Crni oblaci su stigli dotle da je pretio štrajk, a sa mnom lično nisu htele da pričaju. Još uvek ni sam ne znam zašto.

Sve u svemu kolega je napokon stigao. Podelili se pokloni a strasti smirile. I sve se srećno završilo.Cveće i čokolada

Od tog doba ja svim koleginicama bar u bližoj okolini kupujem čokoladu. Možda bih bolje (jeftinije) prošao sa karanfilima (ili u narodu poznati i kao kuranfili zbog „Žikine Dinastije“), ali cveće je nekako intimno pa i nije baš prikladno. Sa druge strane sve žene vole (obožavaju) čokoladu. Bar većina. Od onih koje ne obožavaju čokoladu, većina je onih koje neće da priznaju da je obožavaju.

Kupite nešto za svaki slučaj!

Comments

comments

7 мишљења на “Cveće i čokolada

  1. mnogo cenim ovaj tvoj poduhvat, već druga godina za redom, dolazim na posao, na stolu čokolada, baš divno iznenađenje i znak pažnje, iako ja npr. uopšte ne volim čokoladu 😀

  2. Повратни пинг: Debela devojka | bmw3d

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.